Vill du vara med här?
Maila namn, text (max 1000 tecken) e-mail och eventuell hemsida samt en lågupplöst bild (72 dpi, 100x100 pixlar) till info@pennskaftet.nu
 

Gunnel Atlestam
Frilansjournalist med intresse för samhälls-, kultur- och miljöfrågor.
Har under många år jobbat som personaltidningsredaktör och ansvarig utgivare.
Som frilans varit redaktör för Vi Mänskor och för Redaktören och under flera år regelbundet skrivit om miljöfrågor.
Har skrivit två fackböcker, den ena om internationella kvinnodagens historia den andra om borgerliga begravningar...

Email: gunnel@atlestam.se
Hemsida: www.atlestam.se


Linn Bergbrant
Frilansande bildjournalist - jobbar främst dokumentärt och med reportage. Jag håller till i kulturföreningen Takets lokaler vid Järntorget i Göteborg men reser gärna iväg på reportageresor. Det kan vara till Västerbotten, Belgrad eller Maputo.
Att med kameran som ursäkt och verktyg få träffa en moçambikisk vapenkonstnär, skildra ett tomatkrig i en spansk by, följa fotbollslandslaget i Portugal eller lära sig allt om hur det funkar att odla under den norrländska midnattssolen.
Gör jobb om allt från kultur, mat och relationer till arbetsmarknad, samhällsfrågor och personporträtt.
Jag jobbar främst för magasin och dagstidningar.
T ex Omvärlden, Amnesty Press, Vagabond, Göteborgs-Posten, Hem & Hyra, Allt om Resor, ELLE,
Svenska Dagbladet, När & Fjärran, Turist, Svensk Idrott, REKO Mat, Tara, Amelia, Hotellrevyn, Socialpolitik, Du & Co, Platsjournalen och Arbetsliv.
Har en kandidatexamen i bildjournalistik från Mittuniversitet.

Email: linn_bergbrant@hotmail.com
Hemsida: www.linnbergbrant.com


Katarina Berg-Widfeldt
Jag är reporter på Kungälvs-Posten som är en del av Ortstidningar i väst.
Har jobbat på KP sedan 1991, skriver och fotograferar. Har gått på JMG.

Email: katarinaberg6@gmail.com


Lo Birgersson
Jag är fotograf och har sedan 2003 haft förmånen att arbeta med det som från början var mitt stora intresse. Tillsammans med tre branchkollegor delar jag arbetslokal och studio belägen vid Järntorget i Göteborg.
Som frilansande fotograf gör jag främst porträtt, genrebilder och produktfotograferingar för för magasin, annonsbyråer och företag.
Där emellan blir det en hel del glada barnporträtt och fina brudpar. Jag får ofta höra att jag är bra på att få människor att känna sig bekväma i situationen och att få dem att trivas framför kameran.
Jag är utbildad vid fotoskolan i Göteborg, har en master från Högskolan för fotografi och film samt en magister från Konsthögskolan Valand.

Email: lo@lobirgersson.com
Hemsida: www.lobirgersson.com


Viveca Bladh
Reporter, recensent, researcher och producent för Göteborgs-Posten och Sveriges Radio med inriktning mot kultur och samhälle.
För GU-Journalen och GU-Spegeln bevakar jag även universitetsfrågor och forskning. Bland övriga uppdragsgivare finns Fokus, Äventyrliga familjer, Sköna hem, Hennes med flera.

Email: viveca.bladh@telia.com


Eva Bäcklund
Frilansfotograf, reportage- och genrebilder. Intresserad av bildberättande kring hur folk har det, hur man bor ,vad man äter, att umgås, kultur, barn.
Hur man får ihop det där med ett bra liv (vad det nu är), gärna utfunderat på ett eget sätt. Specialité: vardagsbilder med guldkant.

Email: foto@evabaecklund.se
Hemsida: www.evabaecklund.se


Anna Cederberg Gerdrup
Jag är särskilt nyfiken på saker som sticker ut och avviker från mängden. Drivs av att få människor berätta sin historia. Jag varvar mitt skrivande med både kortare och längre berättelser. Skriver om allt från personreportage till samhällsfrågor.
Har tidigare arbetat som informationschef inom näringslivet. Hösten 2009 debuterade jag med romanen Martyren.

Email: anna@gerdrup.se
Hemsida: www.annagerdrup.se


Foto: Maja Kristin Nylander ©
Malin Engelbrektsson
19-årig frilansjournalist från Uddevalla på västkusten. Krönikör för tjejtidningen FRIDA och biträdande redaktör för ungdomsmagasinet Chili.
Specialiserad på mobbningsfrågor, författare till boken Att vara en hackkyckling ( www.attvaraenhackkyckling.com ), föreläsare och målmedveten.
Jobbar mycket mot veckotidningarna.
Aktuell som huvudperson i en dokumentärserie för SVT/UR samt med en Science Fiction trilogi för unga vuxna.
Twitter: @mmalinsara
Facebook: @journalistenmalin

Email: info@malinengelbrektsson.se
Hemsida: www.malinengelbrektsson.se


Karin  Fingal
Jag jobbar med allt som jag tycker är roligt, och då blir det en hel del olika saker...
Har varit frilansare sedan 2011 och fram för allt skriver jag reportage. Jag jobbar också i större projekt, med rekryteringar, som tv-lärare och med workshops. Just nu arbetar jag på en bok.
Innan jag blev frilansare jobbade jag i flera år med TV och webb, som videoreporter, redaktör, nyhetspresentatör, webbutvecklare och webbredaktör.
Jag har specialkunskaper om Sveriges fem nationella minoriteter (samer , romer, judar, tornedalingar och sverigefinnar) och jag har inriktat en del av mitt reportageskrivande mot friluftsliv och äventyr.

Email: karinfingal@hotmail.com


Josephine Freje Simonsson
Frilansjournalist med fokus på grävande reportage.
Fick Pennskaftspriset 2010 för flera granskande inslag för Sveriges Radio P3 - om bland annat bristande rutiner i vården som resulterar i att friska foster aborteras av misstag, samt myndigheters bemötande av våldtagna män.
Under hösten 2010 och våren 2011 befinner jag mig i Afrika som frilans, ska bland annat rapportera om kvinnors mänskliga rättigheter.
Mitt fokus och min livsuppgift är att ge röst åt dem som har varit utsatta för maktmissbruk. Ingen fråga är för stor eller för liten för att granskas!

Email: josephine@freje.se
Hemsida: www.freje.se


Nina  Frogneborn
Jag gör radio och skriver. Gärna om mat och miljö. Mat ligger nära oss alla och kretsar ofta kring njutning.
Men det finns så många problem på olika nivåer som jag känner ett ansvar att berätta om. Det gör jag bland annat i Meny i P1 sedan fem år.
Jag är nyfiken och för mig står alltid berättelsen i fokus. Jag vill hjälpa människor att förstå hur saker och ting fungerar i samhället.

Email: nina.frogneborn@gmail.com


Foto: Lasse Edfast ©
Lina Färm
Journalist som framför allt skriver, men även gör radio och tar moderatorsuppdrag. Går igång på orättvisor och utanförskap, gärna i schysst kombination med kultur eller arbetsliv. Älskar utmaningen i att frilansa!
Senaste uppdragsgivare har varit Metro, Sydsvenskan, GP, SR och Frihet. Hösten 2008 jobbar jag från Kunming, Kina. Hittas annars på frilansbyrån K12 Kommunikation.

Email: lina.farm@gmail.com


Carina Haglind Ahnstedt
Frilansjournalist och personalvetare. Skriver med förkärlek om arbetsliv, sociala frågor, relationer och företagande.
Har ett förflutet som reporter och redaktör på Smålandsposten i Växjö.
Fritiden ägnas åt att driva camping på en ö i Småland.

Email: carina@haglind.com


Cecilia  Hallin
Jag är å ena sidan reklam- och modefotograf, å andra sidan konstnär. De konstnärliga bilderna handlar oftast om identitet, ideal, kvinnorollen.
Bildspråket är det samma i alla mina jobb, tror jag. Jag tycker om renhet i mina bilder. Också modebilderna får färg av mitt feministiska tänkande.
Jag gillar kläder och mode är något som fascinerar mig. Men jag vill inte ha med några anorektiska modeller, och de får inte vara för unga. Tjejerna skall vara subjekt, inte objekt, inga halvöppna munnar och tomma blickar.
Jag slutade Fotohögskolan i Göteborg 2001. Har jobbat på fabrik, som skidlärare och som fotomodell.
Ni hittar mig också på: www.westerlundfroling.com

Email: cecilia@ceciliahallin.com
Hemsida: www.ceciliahallin.com


Isabella  Iverus
Isabella Iverus är utbildad journalist och har skrivit in pengar till mat i 20 år samt undervisat i journalistik vid Poppius journalistskola.
Numera är hon chefredaktör för Byggnadsarbetaren och leder en redaktion på sju personer med fokus på digital journalistik.
På fritiden skriver hon på böcker på uppdrag, oftast självbiografiska. Isabella bor i Kärrtorp i Stockholm med en tonårsson och gillar vintersport, matlagning och att vandra. Samt gillar att skratta ofta.

Email: ii@byggarb.se


Foto: Magnus Liam Karlsson ©
Lena Kvist
Frilansjournalist. Skriver om samhällsfrågor och kultur. Gräver gärna. Bland mina aktuella uppdragsgivare finns GP, Borås Tidning, SVT, Tidningen FOTO och boendetidningen Hemma i HSB.

Email: lenakvist@hotmail.com
Hemsida: www.verkstad150.com


Foto: Cecilia Hallin ©
Ida  Lindström
Fotograf


Elisabeth  Magnusson
Ada reportage, arbetar med journalistik, information, kommunikation och webbutveckling i form av reportage, tidningar och trycksaker, webbplatser och webbtidningar samt digitala och analoga bilder och bildbehandlingar.
Jag samarbetar med flera företag inom webb, text, foto och grafisk formgivning.

Email: elisabeth@adamedia.se
Hemsida: www.adamedia.se


Mikaela Nordin
Frilansjournalist med inriktning webb och sociala medier. Skriver om allt från träning till lantbruk, miljöfrågor och barn- och ungdomsfrågor. Älskar att träffa alla möjliga slags människor och sedan få berätta om dem. Webmaster i Pennskaftets styrelse.

Email: kontakt@mikaelanordin.com
Hemsida: www.mikaelanordin.com


Foto: Jessica Segerberg ©
Maja Kristin  Nylander
Nyfiken, kreativ och engagerad frilansfotograf som fotograferar porträtt reportage och illustrationsbilder.
Även information och kampanjer.
Det är mötet och kommunikationen med människor emellan som jag brinner för, att försöka lyfta fram känslan och det personliga uttrycket just här och nu.
Sitter på Studio Gordon i Majorna. Min portfolio finns på hemsidan.

Email: info@majakristin.se
Hemsida: www.majakristin.se


Åsa Ohlsson
Åsa Ohlsson, frilansjournalist, Malmö. Skriver främst om arbetsmarknad, politik och ekonomi. Arbetar nu även som projektledare på Coompanion Skåne.
Även ordförande I Frilans Syd, klubben för frilansjournalister i södra Sverige inom Journalistförbundet.
“Jag tror på att vi kvinnor måste samarbeta och stötta varandra mer. Dessutom visar forskning att man blir lyckligare av att hjälpa varandra.”

Email: Asacohlsson@gmail.com


Florence  Oppenheim
Frilansjournalist som driver Oppenheim Media AB. Skriver, fotograferar och producerar informationsmaterial, tidningar och böcker. Intresserad av det mesta men är särskilt svag för miljöfrågor kopplat till hälsa.
Älskar att möta nya människor och platser och att sätta mina intryck på pränt. Samarbetar gärna med andra frilansjournalister i olika projekt och producerar bland annat en personaltidning tillsammans med frilanskollegan Lena Fredriksson.
Är en god lyssnare och en noggrann och kreativ samarbetspartner. År 2004 gav jag ut guideboken "Finnskogen - en vägvisare" på Heidruns förlag. Våren 2009 startade jag eget förlag, Oppenheim förlag.

Email: florence@oppenheim.se
Hemsida: www.oppenheim.se


Ingemo  Orstadius
Frilansjournalist med fokus på kultur och samhälle.
Skriver ofta och gärna om organisationer och människor i det godas tjänst.
Har personporträtt som specialitet.

Email: ingemo.orstadius@gmail.com
Hemsida: ingemoorstadius.com


Agneta Renmark
Jag arbetar som frilansjournalist, textkreatör och projektledare med inriktning på mat och människor, offentliga måltider, hälsa, trädgård och miljö.
Min bas är på Onsalahalvön och i Göteborg, men jag tar uppdrag över hela landet och ”skryter” gärna om att jag har besökt i princip varenda svensk kommun i tjänsten!

Email: agneta@renmark.nu
Hemsida: www.renmark.nu


Malin Sandberg
Arbetsplats: Sveriges Radio, Kulturredaktionen P1/P4 i Göteborg

Email: malin.sandberg@gmail.com

Julia  Sjöberg
Frilansfotograf sedan 2005.
Jobbar med porträtt och reportage för tidningar och företag. Är ansluten till bildbyrån Folio.
Välkomna att besöka min hemsida.

Email: julia@juliasjoberg.com
Hemsida: www.juliasjoberg.com


Foto: Lo Birgersson ©
Anna Skebäck


Email: anna.skeback@gmail.com

Agneta Slonawski
Frilansjournalist som fotograferar och skriver om allt från spännande resmål till intressanta människor.
Hjärtat har jag i det sociala reportaget.
Arbetar även som mentor för journalister och fotografer som vill börja frilansa.
Läs mer om mentorskapet på www.mentorbyran.se

Email: agneta@brannoreportagebyra.se
Hemsida: www.brannoreportagebyra.se


Foto: Christer Olofsson ©
Rosi  Tholin
Eget medieföretag i 20 år, producerar journalistik, information, reklam även grafisk formgivning. Redaktör, tidningsproducent och utgivare av tidningar; egna, på uppdrag och gemensamma produktioner, jobbar även med marknadsföring och sälj; annonser.
Bevakar Mölndal för Norra Halland; fokus på kommunala frågor, näringslivet och personer.
Letar samarbetspartners för större projekt, är noggrann och levererar i tid.
Intresserad av kost och hälsa.

Email: rosi@mediagrafen.nu


Gudrun Tibbe Tiberg
Mina starka sidor är svenska språket och att lyssna kritiskt.
Jag har arbetat som offentliganställd journalist sedan 1972. Då i Västberlin där jag var kommunalanställd turistinformatör (Angestellte in fremdsprachlicher Auskunftsdienst!).
När SJF beslöt att inte längre organisera informatörer gick jag ur förbundet och på den vägen är det. Nu senast skrev jag för de tidningar Örgryte SDF ger ut.
När jag vilar slappar jag eller målar tavlor i varierande teknik.

Email: gudrun.tiberg@gmail.com


Agneta Tjäder
Arbetar som frilansjournalist för veckopress, specialpress och lokaltidningar. Har skrivit sex böcker och har påbörjat en sjunde, som ska handla om Änglagårdsbygden.
Medlem i Ulricehamns Guideförening och guidar bussresenärer på turer Gårdarna runt sjön (sjön = Åsunden), Ätradalen, i år även Änglagårdsbygden, Kinnekulle samt resor utmed Mölndalsån från källan till Drömmarnas kaj.
Har pilgrimsvandrat sex gånger till Santiago de Compostela – och mer blir det säkert.
Har arbetat på bl a Västgöta-Demokraten, Östgöta Correspondenten, Båtnytt, Privata Affärer, Restauratören (journalist, redigerare och chefredaktör) samt en lång rad veckotidningar. Utbildning: Journalistinstitutet i Göteborg 1967.

Email: agnetatjader@telia.com
Hemsida: www.agnetatjader.se


Karin  Tufvesson
Jag är frilansjournalist i Göteborg, med ett förflutet som ”featurereporter med särskilt intresse för samlevnadsfrågor” på GT/ Expressen där jag jobbade i drygt tio år.
Skriver fortsatt gärna om relationer och samlevnad, sociala frågor, forskning och personporträtt – i dag främst för tidningar som Tara, M-Magasin, GP/Leva och Föräldrar & barn.
Jag gör även radio, eftersom jag har jobbat inom lokalradion i åtta år och som radioproducent på UR i Göteborg i två år.
Sedan hösten 2006 kombinerar jag min frilansfirma med en deltidstjänst som gymnasielärare på Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg där jag undervisar i textkommunikation.

Email: karin.tufvesson@telia.com


Ann Sofie Wahlberg
Ann Sofie Wahlberg, journalist, reporter och redaktör, de senaste 14 åren i Sjuhärad. Nu just flyttat åter till Göteborg. Som journalist har jag jobbat med både foto och redigering/layout.
Jag inspireras av möten med människor och av förmånen att få komma in i olika sammanhang och verksamheter. Får jag välja skriver jag gärna om allt från kultur, mänskliga erfarenheter och porträtt till näringsliv, bygg- och inredning och trädgård.
Styrelseledamot i Pennskaftet sedan 2010.

Email: wahlberg.annsofie@gmail.com
Hemsida: www.stthuset.com


Foto: Boel Ferm ©
Evy Warholm
JMG-utbildning på 1990-talet, dessförinnan anställd inom Volvo-koncernen, de senaste nio åren som projektledare på Volvo PV. Har parallellt varit engagerad inom flertalet kvinnliga nätverk där bättre balans rörande MR-frågor varit i fokus.
Var en av 10 kvinnor som startade det som idag kallas för UN Woman Sverige men även en stödförening - en lokalgrupp i Gbg för Änkor och änkemän.
Nu på ålderns höst är mitt engagemang i huvudsak delat som styrelsemedlem dels inom mfj.gbg (män för jämställdhet) samt GADIP (Gender And Development In Practice).
Jag deltar även i olika kvinnliga nätverk med kvinnliga civ.ekonomer och berättar då om mina erfarenheter efter 17 år inom den rätt så specifika mans-dominerande bilindustrin.
Dessa engagemang har tagit mig runt på många platser i världen.

Email: evy.warholm@gmail.com


Elisabeth  Wikström
Frilansjournalist med tonvikt på hus & hem, kultur, resor och personporträtt.
Jag bygger också dynamiska hemsidor (anslagstavlor, fotogallerier, annonsbörser) och har utvecklat ett koncept för smidig publicering av artiklar/bilder. Uppkommet ur eget behov förstås. Redaktörer ber ju ibland att få se referenser.
Jag har även skrudat om Pennskaftets egen hemsida. Det blev lite modernare design och mer lättarbetat att ändra i för den webb-ansvarige.

Email: elisa@bizaz.biz
Hemsida: www.bizaz.biz


Foto: Eva Bäcklund ©
Helena  Åberg
Skribent med entusiasm för digitala media.
Webbmaster, redaktör och projektledare med ett förflutet som copywriter och informationschef.
Idéspruta i ljusa stunder, som vill se resultat. Skulle vilja ha fritid att ägna åt familjen, flamenco, bollspel och havet.
Vart tog dom första 50 åren vägen?

Email: helena.aaberg@gu.se


Lena Öritsland
Frilansfotograf med stort intresse för reportage, personporträtt och hus och hem. Försöker kombinera grafiskt renhet med personligt utryck i mina bilder. Medlem i bildarkivet www.folio.se

Email: lena@lenaoritsland.se
Hemsida: www.lenaoritsland.se


Foto: Sören Håkanlind ©